De veranderingen in de markt gaan almaar sneller en sneller. De tijd dat een bedrijf of organisatie een strategie kon bedenken, deze implementeren en vervolgens de concurrentie te snel af is, is voorgoed voorbij. Organisaties moeten wendbaar zijn, en steeds kunnen meedeinen op de golven van veranderingen in de markt. En dat moet snel, razendsnel. Dat betekent dat besluitvorming zo laag mogelijk in organisaties moet komen te liggen en dat teams die verantwoordelijk zijn voor een bepaalde business propositie zelfstandig die markt kunnen gaan aanvoelen en anticiperen op de nieuwe wensen. Dat kan alleen met een Agile organisatiemodel. Zelfsturende teams zijn nodig die de business proposities veranderen terwijl zij in direct contact met de klanten staan.

 Daarnaast zien we een verandering van gedrag bij jonge mensen t.o.v. eerdere generaties. De ‘pragmatische generatie’ en de Y generatie willen het heel anders gaan doen. Zij verwachten steeds minder verticale sturing en steeds meer zelfbeschikking door een constante horizontale dialoog met de klanten en prospects. En zij kúnnen dat ook met hulp van de allernieuwste technieken zoals Big Data, Cloud, Social media en Predictive analysis software. Het is niet vreemd dat de jonge generaties Agile hebben omarmd als dé manier om organisaties in te richten. Agile beantwoordt volledig aan het gevoel van zelfbeschikking en – sturing.

Bedrijven zullen steeds meer via webapplicaties en mobile apps bedrijfsprocessen ontsluiten voor haar klanten. En de klanten nemen geen genoegen met een lage kwaliteitsnorm. Vroeger was het nog o.k. als een systeem niet voldeed. Er zaten altijd nog medewerkers van het bedrijf tussen de ontwikkelaar en de klant die de problemen dan oplosten. De medewerker tevredenheid was dan vaak laag, maar de klant merkte er niet zo veel van in ieder geval. Maar dat kan nu niet meer. Klanten worden direct met de veranderingen geconfronteerd. Het is dus van het uiterste belang dat nieuwe applicaties en apps doen wat ze zouden moeten doen. Testen wordt in onze ogen dus steeds belangrijker. Het moet steeds sneller, steeds beter en met diepinhoudelijke kennis van de techniek. De Agile Testers richt zich op dit nieuwe profiel testers en biedt de allerbeste Agile testers aan bij haar klanten om de applicaties te testen.

    No posts found.