Julian Baars

“Mag ik je een keertje komen vertellen over het bedrijf wat ik ben begonnen” stond in de e-mail van Carlo. Ik ken hem nog van vroeger. Altijd leuk om weer opnieuw kennis te maken, dus een afspraak was zo gemaakt. We hadden een uurtje gepland, maar dat werd al snel langer. Het verhaal wat ik hoorde sprak me aan. Ik werd nieuwsgierig naar meer. Een 2e gesprek volgde. Ik had meteen daarna het gevoel dat ik ‘mijn bedrijf’ had gevonden. Plat, overzichtelijk, ‘ons-kent-ons’, ‘wij van De Agile Testers’, meewerken aan de ontwikkeling van het bedrijf, eigen inbreng, zelfontplooiing. Het bedrijf is net zo Agile als de naam weergeeft.

Ik merk mijn eigen enthousiasme als ik over De Agile Testers praat. En dat is goed. Dan zit je op je plek!

Bennie Selderhuis

Iedereen die in het IT vakgebied werkt heeft er wel eens mee te maken gehad. Je wordt met enige regelmaat benaderd door recruiters. “Wij kennen elkaar nog niet maar ik zag jou profiel op LinkedIn” en “”Kunnen wij ergens afspreken om vrijblijvend eens te praten” zijn dan de veel gehoorde kreten die daarbij gebruikt worden.

Ook ik werd (en wordt eigenlijk nog steeds) vaak benaderd. Meestal kijk ik even wat voor vlees ik in de kuip heb, maar bedank ze dan vriendelijk voor hun interesse in mijn persoon en wijs het voorstel daarna resoluut af.

Tot begin vorig jaar Carlo van ‘De Agile Testers’ mij benaderde. Na het bekijken van de website was ik vooral geïntrigeerd door de agile aanpak die binnen het bedrijf gehanteerd wordt. Een bedrijf dat niet alleen ‘Agile’ in hun naam heeft staan maar ook nog eens op een agile manier gerund wordt leek me wel iets.

Na een aantal zeer goede gesprekken met zowel Carlo als Theo, heb ik de knoop daarna doorgehakt.

Ik ben nu inmiddels bijna een jaar in dienst en het voldoet volledig aan mijn verwachtingen. Binnen ‘De Agile Testers’ staat ‘Agile’ niet alleen in de naam maar het bedrijf ademt en leeft agile. Zowel binnen de opdrachten bij de klanten als binnen de bedrijfsvoering intern. Alles wat we doen wordt op de agile manier aangepakt waarbij alle medewerkers inspraak hebben en voorstellen kunnen doen, op welk gebied dan maar ook. Werkelijk een verademing….

Het afgelopen jaar is voorbij gevlogen. Leuke collega’s, leuke opdrachten, ruimte voor opleidingen en seminars. Want zeg nou zelf, welk bedrijf gaat met al zijn werknemers naar Potsdam om daar een week lang de Agile Testing Days te bezoeken. Nou…wij dus, ‘De Agile Testers’.

Mocht je in de toekomst weer worden benaderd door recruiters namens of door ‘De Agile Testers’ zelf, sla dan eens dat gesprek ‘onder het genot van een bakje koffie’ niet over en overtuig jezelf.