EN
NL

Workshop Specification by Example

Specification by Example (SbE) en Behavior Driven Development (BDD) zijn twee termen die de laatste jaren regelmatig opduiken. Beide zijn technieken die het teamdynamiek fundamenteel veranderen en zorgt dat disciplines dichter naar elkaar groeien.

Beide zorgen ervoor dat het team sneller software kan leveren met de juiste waarde en is daarom een absolute must voor teams die werken aan Continuous Delivery en DevOps.

Door middel van teamsamenwerking worden eerst de juiste specificaties uitgedrukt in voorbeelden zodat er een gezamenlijk beeld (shared-understanding) ontstaat wat er precies gebouwd wordt.

Daarna worden deze voorbeelden vastgelegd in een formaat (Gherkin) om vervolgens automatisch geverifieerd te worden.

Deze workshop is specifiek bedoeld op de eerste twee activiteiten:

  • Het verkrijgen van een gezamenlijk beeld (shared-understanding)
  • Het vastleggen van de specificaties in Gherkin

 

Voor wie

Voor teams die betere software willen opleveren in een kortere tijd, maar moeite hebben om verder te versnellen omdat ze tegen een aantal beperkingen aanlopen;
Voor teams die moeite hebben om de business (of elkaar) te begrijpen waardoor er fouten relatief laat worden gevonden;
Voor teams die last hebben dat op de laatste dagen van de sprint het development werk klaar is maar het testwerk vaak blijft liggen;

Aanbevolen voorkennis

Bekendheid met Agile principes.

Aanpak

De workshop bestaat uit twee delen die op twee verschillende dagen gegeven kunnen worden. Het eerste gedeelte gaat in op communicatieproblemen die in elke organisatie spelen en hoe Specification by Example kan helpen om deze problemen te verkleinen door middel van Example mapping. In het tweede deel wordt in gegaan op het schrijven van Specificaties in Gherkin. Voor dit tweede deel is een laptop aanbevolen.

Locatie en aantal deelnemers

Voor de training geldt dat deze wordt verzorgd op locatie bij u. Het is een voorwaarde dat een compleet team deelneemt (scrum-team, kanban-team, ….).

Kosten

Workshop: € 1500 excl. BTW

Naar het overzicht

Carlo van Driel
Directeur 
carlo@deagiletesters.nl
06-12913682


Theo Janssen
Business development
theo@deagiletesters.nl
06-15022781