Workshop Risico-gebaseerd denken: Een aanpak voor het hele team!

Risicogebaseerd denken is een krachtige manier om risico's te beperken en kwaliteit te leveren. Het helpt diepgaander inzicht te creëren en het bevordert "common understanding".  Risicogebaseerd denken én werken betekent het organiseren van je softwareontwikkelproces rond vermoedelijke risico's en het zien als een continu proces. 

Als team willen we inzicht in waarde en risico’s. Dat vraagt om een gedetailleerd begrip van de way of working, het product en de risico's eromheen. Als team werk je samen om problemen voor te zijn die de waarde van het product bedreigen, of die de tijdige, succesvolle afronding van het werk bedreigen.  

Tegenwoordig is risicoanalyse veel meer een team aangelegenheid. Sowieso omdat we vaak geen projectmanagers meer hebben. Maar ook de manier waarop we werken en de technologische ontwikkelingen zorgt voor veranderingen. Agile/DevOps teams willen zoveel mogelijk waarde creëren in korte iteraties met snelle feedback. De grote vraag die we als team moeten beantwoorden is: zijn er mogelijke problemen die de tijdige, succesvolle afronding van het product bedreigen? Uiteraard doen we dit samen met onze stakeholders.

Programma

In deze interactieve en hands-on workshop gaan we aan de slag met risicoanalyse. We gebruiken risico heuristieken en richten ons op evaluatie in plaats van het meten van risico's, omdat software risico's meestal niet gemeten kunnen worden. Je leert hoe risicoanalyse systematisch kan worden uitgevoerd. Deze workshop is voor iedereen die wil leren hoe je risico's kunt analyseren en identificeren met behulp van heuristieken. Ook krijg je inzicht in hoe deze risico's je kunnen helpen om op een praktische manier de kwaliteit te leveren die uw klant wenst.

Na de workshop weet je:

* Hoe je effectief risico's kunt gebruiken in je dagelijkse werk

* Hoe maak je een praktische en grondige risicoanalyse

* Hoe je risico heuristieken kunt gebruiken om je risicoanalyse beter te maken

Praktische informatie

Voor wie?

Deze workshop is voor iedereen die wil leren hoe je risico's kunt analyseren en identificeren met behulp van heuristieken.

Voorkennis?

Er is geen specifieke voorkennis nodig.

Locatie en aantal deelnemers

De training wordt centraal in Nederland verzorgd. Uiteraard is het ook mogelijk om deze in-house te doen op iedere door u gewenste locatie in Nederland of online. Hiervoor dient u minimaal 6 deelnemers aan te melden.

De maximale groepsgrootte is 10 personen. Zodoende krijgt iedereen voldoende persoonlijke aandacht en is er voldoende tijd om op vragen en zelf ingebrachte cases in te gaan.

Kosten

1/2-daagse Workshop €295 p.p.

1/2-daagse inhouse/online workshop €1.500 per groep.

Meer informatie?

Wil je meer informatie of je inschrijven? Neem dan contact met ons op!

Naar het overzicht

Alain Bultink | Managing Director
alain@deagiletesters.nl
06-15361077

Benno Kuipers | Directeur
benno@deagiletesters.nl
06-52600438