Vijf redenen waarom ik bij De Agile Testers ben gaan werken

Lachen, gieren, brullen. De toon was gezet tijdens de allereerste ‘DAT meeting’. Met een zelfverzekerde stemverheffing vertelde ik mijn nieuwe collega’s dat ik al drie jaar ervaring heb in de IT. De hilariteit ten top. Mijn vorige werkgever was het startpunt van mijn nog prille carrière, maar ik ging weg als een grote meneer. Nog nooit zo lang bij een bedrijf gewerkt, aangezien ik voorheen altijd eigen baas heb gespeeld.

Ik had de lachers nu al op mijn hand, want met ‘al 3 jaar’ ben je bij De Agile Testers een broekie. Een brugklasser, met een Kipling rugtas nog groter dan zijn eigen romp. Een goudvis, in een aquarium dat aanvoelt als een vijver. Een donderstraal, als een Pikachu die denkt dat hij het kan laten onweren als Zapdos. Het contrast is groot, maar voor mij niet te klein. Dit is waarom ik de overstap heb gemaakt:


1. Ervaring door ervaring

Bij mijn vorige werkgever heb ik de meeste stappen gezet door te leren van senior testers. Enorm waardevol voor mij. Bij De Agile Testers werken er nog veel meer test professionals, dus qua kennis en ervaring ben ik in een warm bad terechtgekomen. Ook als dj en producer leer ik meer van anderen dan van YouTube tutorials. Ik ben namelijk gezegend met een vriendengroep vol met muzikale nerds. Mede dankzij hun waardevolle feedback is mijn muziek kwalitatief gezien flink vooruitgegaan.

2. Specialiseren tijdens werktijd

Consultancy bedrijven vinden het fijn als jij jezelf specialiseert, zolang je dat maar buiten werktijd doet. Ik werk nu 36 uur per week en in mijn ‘vrije’ tijd zit ik allesbehalve stil – als muziekproducer en content creator heb ik altijd wel wat te doen. Bij De Agile Testers kan ik mezelf tijdens werktijd specialiseren. Zo heb ik eerder dit jaar de CPAT-training gevolgd - en hier ook een certificaat voor behaald.

3. Openheid en communicatie

Als ADHD’er hecht ik veel waarde aan openheid en communicatie. Mijn brein werkt vrij chaotisch en dus snak ik naar duidelijkheid. Al bij het eerste gesprek merkte ik dat dit bij De Agile Testers wel goed zit. What you see is what you get. De bedrijfscultuur is open en toegankelijk, waardoor er geen drempel is om vragen te stellen. Een grappig feitje is dat we onze directeur niet zo mogen noemen – wat een eindbaas.

4. Luxebroodjes op de plank

We kunnen om de hete brij heen draaien, maar uiteindelijk draait het om wat je aan het einde van de maand op je bankrekening gestort krijgt. Ook leuk als je de kans krijgt om te rijden in je droomauto – hallo Tesla Model 3. Een prima stap, passend bij mijn skill level. Het is aan mij om mezelf verder te ontwikkelen en nog beter te worden in wat ik doe – dit zodat ik in de toekomst nog veel meer waard kan worden.

5. Goeie sfeer

Niet geheel onbelangrijk, de sfeer. Hoewel ik mijn collega’s niet vaak zie - deels omdat we voornamelijk bij de klant aan het vlammen zijn – ervaar ik tot nu toe een prettige vibe. Zo zijn we onlangs met een aantal collega’s een heerlijk weekendje naar Ibiza geweest. Weer een ervaring rijker, zullen we maar zeggen.

Als jij na mijn blog ook enthousiast bent geraakt over De Agile Testers én ik draag jou aan als nieuwe collega, dan mogen we misschien wel samen op reis – maar alleen als je aangenomen wordt.

Ik doe wel een goed woordje voor je. Nichal Joosse - Agile Tester

Naar het overzicht

Alain Bultink | Managing Director
alain@deagiletesters.nl
06-15361077

Benno Kuipers | Directeur
benno@deagiletesters.nl
06-52600438