Blog

Goed fout

Jaren geleden werd ik ingehuurd door een grote verzekeraar. Ik was gevraagd mee te werken aan een product om loonverlies bij ongeluk of ziekte te voorkomen. Een góed goed: ik zag een zee van families voor me die, door het noodlot geraakt, zich door deze verzekering geen zorgen zouden hoeven maken over hun financiële situatie. O Lees meer »

Complexiteitsverlaging: oftewel hoe we komen tot de verkeerde beslissingen

Als mensen zijn we cognitief beperkt. Als je denkt dat dat voor jou niet geldt, dan lees de vorige zin. Het is de mens niet vreemd om complexiteit, dat waar we als mens al gauw een hekel aan hebben, te willen omzeilen. Het is ook heel simpel om dat te doen, namelijk middels substitutie: Lees meer »

Over modellen. Waar gaat het nu mis?

Het maakt eigenlijk niet zoveel uit wat we doen, wie het doet, hoe het gebeurt en wanneer het gebeurt. Het maakt eigenlijk ook niet zoveel uit wat dat ‘het’ dan is. Er gaat altijd een heleboel mis. We doen enorm ons best om het goed te doen, om het goede te doen en om te leren van onze fouten. Toc Lees meer »

Naïef constructivisme

Ooit gedroomd van een nieuwe auto? Maak er maar iets heel duurs van, en sluit voor een moment uw ogen. Zie dit grandioze apparaat voor uw deur staan. De kleur, de vorm, de uitstraling. Stap maar in. Zet de motor aan. Maak er, voor het geluid, maar iets van wat brandstof nodig heeft: Lees meer »

Alain Bultink | Directeur
alain@deagiletesters.nl
06-15361077

Huib Schoots | Expert/Innovator
huib@deagiletesters.nl
06-24641033

James Johnson | Managing Director
james@deagiletesters.nl
06-15022781