Blog

Vijf redenen waarom ik bij De Agile Testers ben gaan werken

Lachen, gieren, brullen. De toon was gezet tijdens de allereerste ‘DAT meeting’. Met een zelfverzekerde stemverheffing vertelde ik mijn nieuwe collega’s dat ik al drie jaar ervaring heb in de IT. De hilariteit ten top. Mijn vorige werkgever was het startpunt van mijn nog prille carrière, maar ik ging weg als een grote meneer. Nog no Lees meer »

Focus houden en kritisch kijken...

Als tester schuif ik steeds meer naar de techniek toe, iets wat enorm waardevol is. Zeker ook met de gedachte dat ik het UI gedeelte wel onder de knie had. Een workshop over toegankelijkheid op de Agile Testing Days was voor mij de reden om eens opnieuw naar mezelf te kijken als tester. Lees meer »

Testen in de moderne wereld: weg met die verouderde ideeën

Agile is het nieuwe ontwikkelen Als je het nog niet door had, agile is de filosofie die we vandaag de dag gebruiken voor softwareontwikkeling. Dat is in ieder geval wat ik tegenkom. Zelfs bij organisaties die nog steeds in de traditionele wereld lijken te leven op managementniveau zie je teams en afdelingen ‘agile gaan’. En Lees meer »

Agile IJsland

Ik ben een jaar geleden jaar naar IJsland geweest. Het was er prachtig! ’s Nachts met -30 ergens in niemandsland het Noorderlicht mogen zien. De hartelijkheid van de mensen mogen ervaren en van hun verhalen en prachtig woeste natuur mogen genieten. En het licht en de magie van de veranderlijkheid ervan kunnen zien. H Lees meer »

Kung Fu Panda

Ken je dat? Dat er soms korte periodes in je leven zijn dat het er wel erg sterk op lijkt dat de realiteit om je heen zich samenspant om je iets duidelijk te maken? Het verschijnsel wordt gevat in de term “synchroniciteit”: twee of meer voorvallen die min of meer tegelijkertijd plaatsvinden waarbij je zelf de verbanden ziet, terwijl deze niet ca... Lees meer »

Verleg de grenzen van softwaretesten: Van traditioneel tot uiterst creatief!

In de wereld van het softwaretesten vertrouwen we vaak op de, zoals ik ze noem, de traditionele testtechnieken. Maar zoals elke doorgewinterde tester weet, is stilstand achteruitgang. Dus waarom zouden we ons beperken tot deze technieken als de digitale horizon zoveel meer te bieden heeft? Lees meer »

Testautomatiseringstool, ik kies jou!

In mijn vorige blog had ik het over wat performancetesten zijn, wie er verantwoordelijk voor is en dat ik voor een klant een performancetest project ging opzetten. Nu wil ik met jullie delen hoe ik dat project heb aangepakt en wat ik geleerd heb. Ik zal daarbij ook vertellen over de vorig jaar geïntroduceerde training Certified Automation Practi... Lees meer »

Een kijkje in de keuken van een agile team

In mijn eerste blog vertelde ik dat je op zoek kan gaan naar je eigen agile (agility) en je niet zoveel moest aantrekken van de agilepolitie. Mijn tweede blog ging over dat je eerst moet beginnen bij het gedrag. In deze blog wil ik het hebben over een praktijkvoorbeeld. Lees meer »

Goed voorbereid je potentiële test-collega interviewen!

Je wordt gevraagd om te helpen bij een intake Mij wordt af en toe gevraagd om bij een intake van een nieuwe testcollega te helpen. En dat wil ik natuurlijk zo goed mogelijk voorbereiden. Een goede manier om dit te doen is om een checklist met vragen te maken. Een tester heeft voor alles een checklist, dus ook voor dit soort intakegesprekken. Lees meer »

O, jij bent onze nieuwe tester...

Veel mensen denken bij een tester aan iemand die alles zo snel mogelijk kapot wil maken. Maar ik wil je laten zien dat een tester meer is dan een soort robot met een grote sloophamer. In mijn blog beschrijf ik wat me dagelijks bezighoudt. Op het werk, maar ook daarbuiten. Ik ben tenslotte tester, maar ook mens! Ken je dat? Lees meer »

Robocop rekent af met de agilepolitie

Stel je voor: Met gedecideerde stappen loop ik een bedrijf binnen waar ze zeggen agile te zijn. Aan de receptioniste vraag ik: “Waar is de planning bezig?” “Rechtdoor meneer, ik ben onschuldig meneer. Ik doe wat ze mij vertellen, laat mij erbuiten!” Ik open een deur en scan de zaal. Ik zie Lees meer »

De klant centraal

Stel je voor dat een klant je vraagt wat je als tester nou eigenlijk doet. Chances are dat je niet veel verder komt dan ‘instaan voor de kwaliteit’ of ‘fouten vinden’. Mocht je jezelf toch verleiden om de ins en outs van testen uit te leggen, dan zie je dezelfde klant vaak binnen een paar minuten afhaken. Misschi Lees meer »

De Kracht van Exploratory Testing: Het structureren van het onbekende

Stel je even voor: je hebt meer dan twee decennia achter de rug in de softwaretest wereld. Je denkt dat je alles wel hebt gezien: van error guessing, het gebruiken van testtechnieken en het maken en uitvoeren van testgevallen, maar ook de zwaarste geautomatiseerde scripts. En dan hoor je voor het eerst over Exploratory Testing. Lees meer »

De vakantie zit er weer op! Een mooi moment om te defocussen.

Waarschijnlijk zijn de meesten nu wel terug van de zomervakantie. Hopelijk hebben jullie net zo genoten als ik. Het begint vaak met de voorpret, het aftellen en dan de frustratie en stress van het inpakken. Eenmaal aangekomen kunnen we ontspannen en genieten, nou ja ontspannen. Lees meer »

Het zijn testen, dus pak jij het op?

In de eerste jaren van mijn IT-carrière was alles binnen de IT nieuw voor mij. Ik heb verschillende rollen mogen ervaren en voelde mij uiteindelijk het meeste thuis in de testrol. Ik vond software ontwikkelen interessant, maar ik voelde mij niet geschikt als fulltime ontwikkelaar. Lees meer »

Hoe word je de beste tester van de wereld?

Blogs lezen van je vakgenoten één van de beste manieren om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en ideeën die leven in de testwereld. Ik heb hier veel van geleerd en het lezen van blogs en online artikelen heeft mijn kennis zo vergroot dat ik mijn ervaring en kennis ook weer wil delen via dit medium. Ik Lees meer »

Weg met de agilepolitie!

Ken jij ook van die mensen? “Zo staat het niet in het wetboek der Scrum artikel 8, lid 20, regel 100: Men mooeat ende zal tean allean tighdean den daegh beaghynnean met eene staendup, dya staende geadaean mooeat woordean. Anders sij men nieat aeghylus.” En vervolgens slaan ze elkaar de hersens in tijdens de definitieoorlogen of het nou ‘review’... Lees meer »

Intakes: van vuurpeloton naar vertrouwen

Het is gevoelsmatig al een eeuw geleden, maar ik herinner me de intakes die ik deed als tester nog vrij aardig. Ik ervoer elk gesprek als een rondje ‘vuurpeloton’: in een half uurtje allerlei potentieel venijnige vragen beantwoorden die als kogels om je oren vlogen, en dan maar hopen dat je er levend en niet getraumatiseerd doorheen kwam. Dat Lees meer »

De “excuus tot instant-amnesie” trend

We zien het overal om ons heen gebeuren. Met als voorbeeld onze eigen grote Haagse voorgangers in het parlement: we vergeten alles wat ons niet goed uitkomt (instant-amnesie) en als we daar echt niet onderuit kunnen komen of het ongewenste komt onverhoopt toch uit dan bieden we daar simpelweg een (ongemeend) excuus voor aan. Lees meer »

Is een ontploffende kernreactor een risico?

Testers praten graag in termen van risico’s. Het woord ‘Risico’ kent veel betekenissen: Gevaar, Gok, Kwade kans, Onzekerheid, Waagstuk. De kans op functieverlies vermenigvuldigd met de economische en maatschappelijke gevolgschade. De kans dat een potentieel gevaar resulteert in een daadwerkelijk incident en de ernst van het letsel of de schade d... Lees meer »

Alain Bultink | Managing Director
alain@deagiletesters.nl
06-15361077

Benno Kuipers | Directeur
benno@deagiletesters.nl
06-52600438